onsdag 28 september 2011

HÖST - LÖÖFET dinglar

Det är Lööf i höst för hela slanten. Må så vara, men varför skall egentligen C vara med i nyhetsflödet? Vad gör C i den svenska politiken? Såväl en fråga kring V, KD och folkpartiet. Vad i hela friden skall de i politiken att göra? Vi behöver dom inte. Det är så lustigt att när en insändare publiceras i en lokalblaska och är skriven av en alldeles vanlig medborgare så noteras inte medborgarens ord över huvud. När ett år senare en politiker tar upp samma fråga och teman som insändaren gjorde året tidigare, då blir politikern geniförklarad över att ha kommit på sådana briljanta förslag!

Mer än ämnen med bondförnuft i har inga av de små partierna på agendan. Vi behöver dom inte. Vi klarar av politiska förslag på egna ben. Småpartierna håller knappt näsan över vattenytan och har knapp inkörsport till den offentliga politiken. Har de där ingen självkritik? Nix, dom vill ha sina välbetalda sittningar i riksdagen i behåll. KGB säger i Expressen att Maud har inte frångått den gamla hederliga linjen i sin politik. Struntprat! Bönderna finns i Högerlägret, Halvbönderna har blivit sossar och resten stadsmänniskor. Någon egentlig centerpartist finns inte längre. Blaskfolket kallas dom bland tidigare genuina centerpartister. I dagens lokala tidning säger en kommentator att varför har vi centerpartiet? Just det. Det bör var man undra! När bruttan Lööf pratar om att återgå till gammelcentern så har hon rätt, men hon kommer inte att få de gammeltrogna med sig ändå. Den tiden är gången. Det blir säkert en Lööf hysteri med stigande siffror för C men det lägger sig snart.

Om den lilla tanten Maud så kan man väl bara önska att alla nybyggare som hon vill ha till landet kommer till hennes egen mark först, om så bara för att sova i Mauds trädgård. Det blir väl skoj! Första minnet jag har av Jämtländskan var när hon efter ett svagt val som vanligt av centern, sa i en intervju på teve att nu skulle minsann centern galluppa bland sina medlemmar och ta reda på vad folket vill ha fram för frågor. Då insåg man lätt att centern och Maud är slut. En god ledare och ett bra parti har etablerade riktlinjer och en ledare som talar och driver den politiken. Det är folket som skall följa politikern, inte politikern som skall följa folket. Då är både politikern och politiken slut och meningslös.

Folk behöver en Hjalmar Brantings brandtal och inte en Mona Sahlin som tar bussen till städernas förorter för att ragga invandrare, för att hon så gärna vill sitta på sin stol och inte förlora jobbet som är onödigt välbetalt. Står Jämtländskan på en låda på torget i Jämtland och galer om sina nybyggare men inga jämtar vill ha hit nybyggare, då skall damen kliva ned från lådan och lämna jobbet. Men det gjorde hon bara efter alldeles tydligt motstånd. Tant Maud använde gallupar för att få sitta kvar ett tag till. Folk borde ha pejlat henne, men det var Maud som pejlade medlemmar. Fel ordning! Resultatet är dokumenterat. Centern håller knappt näsan i syret. Centerpartiet är inte vad det har varit och borde vara. Om Lööfskan klarar den hisnande loopen vet ingen. Hon är nu stor politiker och drunknar snart i sin egen röst. Igen: varför finns centern, KD, folkpartiet och V? Startar jag ett nytt parti för Sveriges överlevnad och hojtar om saken från en låda på torget, men ingen vill lyssna. Då lägger jag av. Så enkelt är det. Men så fungerar inte politikerna i Sverige. När statsministern godkänner kriminalitet som invandring och kohandlar för att få sitta kvar vid makten, då är Sverige slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.