lördag 24 september 2011

Kultur och fika

EN TIMME MED SVENSKAN VID MORGONKAFFET
När Svenska Dagbladets kulturreporter Karin Thunberg samtalar med Leif GW Persson och debatterar en fortsättning efter det nuvarande livet så påminner Leif  GW om att Jan Guillou brukar säga att har man nyfött positivt troende vid äldre år så visar det att man börjar bli lallig. Jan G betraktar mig redan som mindre vetande säger Leif GW i tidningen. GW Persson menar dock att kan Guillou bevisa att det inte finns någon Gud , så skall Leif GW lyssna på Jan G. Men Leif GW ger själv svaret som innebär att givetvis kan inte Jan G bevisa att Gud är nonexistent.
Så kommer den roliga repliken från Leif GW angående Jan Guillous åsikt att ingen Gud finns:
” Hans eget sätt att med en dåres envishet återkomma till konflikten i Mellanöstern talar för att även han (Guillou) tror på något”.

SÅ VAR DET DAGS IGEN!
 Färsk forskning säger tvärtemot gammal! Nu har kanske världens mest etablerade vetenskapsteori fallit platt till marken, därtill på Italienskt territorium. NÄMLIGEN har Einsteins teori överklassats! Partiklar rusar framåt i ljusets hastighet sa Einstein. Nu har laboratorieforskare som pysslar med partiklar i Geneve skickat sådana ner genom marken till Italienska kollegor och de småprylarna, partiklarna, reser snabbare än ljuset! Chock! Einstein är ute. Och det betyder, som de lärde nu säger, ingenting alls för världssamfundet och universums vardag, så det så. Å andra sidan är det många partikelkollegor som menar att det tar säkert två år att testa den här nya erfarenheten.
Vad vet vi! Var är vi? När sker det? Det är den stora frågan………….

Då låter det lugnare och säkrare när man läser att skånska äpplet Frida skall strida mot alldeles för billiga importerade äpplen. Frida är alltså helt svenskt och nytt på marknaden och tror sig i framtiden lyckas slå ut invandrade sorter………………..

Visst kan några minuter med blaskan ge goda garv
När den oförvitligt rolige Robert Gustavsson ger en intervju i Svenska Dagbladet om sin show på Cirkus i Stockholm konstaterar han, som sidoreplik, att i dag börjar ju min teveserie också. Den är säkert rolig! Programmakarna har tänkt bland annat på vad som inte var roligt och bra på 1970-talet: Stormöten och håriga kvinnoben, rök i lokaler, manchestersoffor och en ansträngd politisk vänster. Samt så funderade Robert Gustavsson på var han tog vägen, den krävande vaktmästaren, som glädjedödare, när han kom och tände lysrören på klassfesten och drog elever i örat. Det där är säkert en rolig teveserie……………….
Att sedan en helt riktig svensk medborgare och konstnär, Lars Vilks, bär skottsäker väst på en bokmässa i Sverige, bekräftar bara den föränderliga värld som våra politiker inte lyckas sköta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.