torsdag 4 oktober 2012

...........Fru Götblad som värdelös miljonkassörska.


 

Avdankad snut bjuds av regeringen på semesterresor---20 miljoner kronor, men värdelösa och bortkastade.

 

När tanten Götblad blev snutchef hördes många medborgare viska, (vi lever ju i dette land, Sverige), och att den där tanten verkar ju menlös. Jo, och så var hon väl?

Nu har tanten Götblad fått 20 miljoner att resa runt i landet för, och bo på klassiska – första klassens hotell – och så har hon hyggligt traktamente på toppen och behöver förmodligen inte under den här resperioden inte alls använda sin månadslön, som ligger på mycket

tillfredsställande nivå……   

Vad skall nu denna landsomfattande resa resultera i? Ja, det vet ingen, men fru Götblad skall i alla fall lukta in atmosfären kring våldsbrott inom relationer, men landsortstidningar har mindre diplomatiskt skrivit att Götblad skall studera mord och våld under hedersrelaterade värderingar där kurder ofta figurer.

Tja, så Götbladskan och statsminister Fredrik tror att de kan ändra på mångtusenåriga traditioner bland kurder och deras kultur?  Som vanligt är frågan ställd – hur förbannat naiv och dravlig får en svensk statsminister och en 20 miljonvärdig avdankad polis Götblad vara?

Kan inte vi svenskar få de 20 miljonerna som Götblad kostar att göra ingentin, för skadestånd vid brott begångna av just de människor som Götblad skall lukta sig till?

Kan inte vi svenskar få de 20 miljonerna som Götblad kostar som stöd för värdelösa pensioner?

Kan inte vi svenskar få de 20 miljonerna som Götblad kostar så kommuner slipper säga upp skollärare på grund av Götblads intressenter?

Nix, fillemix.

NÄ, säger Fredrik den store. Det går inte – vi måste vara populistiska och naiva, som vi svenskar alltid har varit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.