måndag 3 september 2012

.......Åsså var det WWF-flosker ännu en gång.


 

WWF fortsätter med sin ofta felaktiga propaganda för att samla in pengar, till vad?
På och var och varannan tidningssida snurrar en storögd orangutangunge i famnen på sin fridfulla apmamma, samtidigt som Världsnaturfondens text snurrar förbi de oskyldiga, lidande stora barnögonen i orangutangens människoansikte som frågar ”Vad betyder 100 kronor för dig?” ”För oss betyder det allt”, säger den lilla oskyldiga storögda orangutangungen.
 
Och så uppmanar WWF att människan skall bli orangutangfadder. Med devisen ”Stoppa skövlingen av regnskogen, bli fadder”!

Större lögn kan man knappast presentera förutom den nesliga prostituerade reklamtekniken som WWF nyttjar sig av- den skuldlagde läsaren, den lättpåverkade okunnige läsaren. Så gör man i reklamens naturvård – och propagandamaskin. Lurar folk.

För…………det finns  i dag fler orangutanger än någonsin under senaste årtiondena, att WWF skall kunna stoppa skövlingen av regnskogen är en ren och skär lögn – och WWF – vet att dom ljuger. Att bli fadder och skicka 100 kronor till WWF är ett försök till snarare bedrägeri än att rädda orangutanger.

Redan för 50 år sedan hade WWF ett räddningsläger för orangutanger på Sumatra. De som skötte lägret sa redan då att det här är rena fiaskot och en slags reklamaktivitet för WWF. I dag är givetvis lägret nedlagt och inte finns det fler orangutanger på Sumatra genom WWF:s insatser. Snarare tvärtom, aldrig har det funnits så få orangutanger på Sumatra som i dag.

En hundring i månaden kanske inte betyder så mycket för dig som läsare, men gör något roligt för hundringen, ge den inte till WWF, finns ingen anledning. WWF pladdrar flosker så det står härliga till om sina natur- djurvårdande projekt världen över. Ibland finns något ord sanning i vad de säger, men mycket sällan.

Minns ni WWF som samlade in pengar av skolbarnen så de kunde köpa regnskog stora som fotbollsplaner i Amazonas. Gå och fråga WWF var alla fotbollsplanerna ligger.











 














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.