onsdag 15 augusti 2012

.............Till salu: Personbil med erfarenhet.



Bloggen kör en mycket erfaren bil, drygt tjugo år gammal, och av hederlig traktormodell med just det märket som sitter fastskruvat på baksidan av Bloggens bil.

Som alla personligheter har bilen karaktärsdrag från olika moment, sekunder och händelser genom bilens praktiska liv. Båda bildörrana i fram har en stor inåtgående buckla, något som bilplåtslagare kallar - snäll buckla. Den ena bucklan föddes när Bloggen körde slalom i ett parkeringshus i centrala Stockholm och drog snabbt mellan alla cementpelare i garagehuset. Den andra bucklan skapade Bloggen som en kreativ aktivitet genom att backa ut en Volvo med gummiförsedda fångare, som i sig var dugliga att trycka in en svagare bildörr. Bilen är även inbackad  i en stenmur och alltså syns flera partier i stomme och plåt som intryckta. Radiomasten är mjuk, och vackert anpassad till takets ödmjuka linjer, efter ett antal maskintvättar där radiomasten fått överleva efter bästa förmåga. Baksätet var en gång designat som sittvänligt och sammetsmjukt men är numer format efter allehanda döda, nyskjutna, jagade rådjur, ourtagna, oflådda, flådda, urtagna, harar, fasaner, duvor, grävlingar, rävar och kråkor och skator mest på grund av att den stora hunden tar sig friheten att forma sätet bland allt övrigt.

Med ökad tillbucklighet, glesare maskintvättar, mer åkerkörning och allt mindre finkörning, har polisen ökat sitt intresse för bilen som sådan.

I dag när Bloggen tankar sin trotjänare glider en polisbil upp och en trevlig polisherre kliver ur sin bil och tycker Bloggen skall blåsa och pusta sissådär klockan tio på förmiddagen och Bloggen säger: sicken jädrans tur att jag inte tog den gängse whiskyfrukosten..................men Herr Polis sa inget roligt, å andra sidan hälsade han - God Körning, och så drog den vackert målade polisbilen. 
Bloggen tutade hemåt.

Visst har polisintresset för Bloggens fordon ökat efter alla äventyr bilen deltagit i.

Bloggen frågade polisen: Är det min fula bil som gör att ni svänger in till mig? - Det var du som sa det, svarade Herr Polis mycket vänligt.

En gång ville Bloggen sälja en gammal Landrover och skrev i annonsen: Landrover med stor erfarenhet till salu. Bloggen sålde Landrovern på direkten, men Bloggens personvagn som karaktär blir aldrig såld...............
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.