lördag 4 augusti 2012

Floskande ordbajsare - Sydsudans sändebud - Michael Sahlin.




Mer flosker och byråkrati än på länge i svensk press:  Michael Sahlin om Sydsudan.


”Målet med delningen var ju att etablera två livskraftiga stater, inte att hamna i ett läge som allvarligt riskerar att leda till två ”failed states”.

Så skriver Michael Sahlin på Newsmill om att alla påfund från det internationella samfundet har havererat angående framtiden för Sudan och den nyfödda staten Sydsudan. Sedan följer av Michael Sahlin en sån massa flosker och så många och så långa ordbajserier att ingen läsare kan tro de faktiskt står där i Newsmills regi.

Hur i hela friden kan ett internationellt samfund alls inbilla sig att nya Sydsudan skall klara sig självt?

Hur naiva, okunniga och korkade får, som Michael Sahlin skriver ”Vi internationalister” vara?

Hör eller försök läs vad Michael Sahlin skriver i Newsmill:



nu, dessa rimligen dramatiska närmaste veckor, är vad som det kan vara överhuvudtaget möjligt att komma överens om, och eventuella överenskommelsers hållfasthet, givet kombinationen av konflikternas sammanflätade komplexitet, avståndet mellan parternas intressen och ståndpunkter, och omständigheten att de båda sidorna till syvende och sist är sammanfogade i ett ömsesidigt beroende, sammanfogade förutom ekonomiskt också genom gränsområden där oljan främst finns liksom en lång tradition av gränsöverskridande lokala konflikter. De båda Sudans problem är ju bl a att det finns så många vertikalt och horisontellt fördelade konflikter som underblåser varandra och försvårar en allomfattande fred – och begränsar huvudkontrahenternas…”



Jaha, och vad sa Michael Sahlin i dom där raderna? Att Sudanfrågan skulle paja?

Herregud vilket bajsflöde utan verklighetsförankring och förståelse.

Vill Michael med sitt ordbajsande försöka framstå som någon slags intellektuell skribent eller vad?

Vad är ett sändebud som lär vara Sahlins titel i Sudansammanhang?

Är det att vara en total byråkrat som aldrig varit utanför Stockholm, Juba eller Karthoum?

Är ett sändebud någon som inte har minsta sunt förnuft och ingen lokal kunskap om människor han skall sändebuda med?



Hör här så han skriver om ”vi”:

Citat ”omfattande helhetsuppgörelse inom tre månader, d v s senast den 2 augusti, annars kommer vi att straffa parterna med sanktioner och tvångsinföra skiljedomsförfarande!”

Hur då straffa parterna?

Skall Michael Sahlin gå ut i krokodilträsken och fightas med alla målade dinkagossar som lever där med sina kor? Eller skall han dra norrut och slåss med nuberna som är gamla krigsherrrar?

Herregud vilket skämt, och vilken löje Sahlin drar över det internationella samfundet.

Alla med erfarenhet av Sudan och Sydsudan visste att precis så här blir det om man delar på Sudan. Så sa dom som levde där redan på 1960. Man behöver inte kalla sig sändebud för att begripa det.

Michael som sändebud dög inte ens till att uppfatta verkligheten.

När Sydsudan firade sin självständighet skrev den lilla blaskan Motala-Vadstena tidning om Sydsudan. Där intervjuades en person med lokal kännedom om Sydsudan. Han sa i intervjun på födelsedagen att det kommer inte att ta lång tid innan Sydsudan bråkar.

Vad skrev Corren?

Jo, man fick tag på biståndsministern som är bördig Vadstena och givetvis sa Gunilla något om att den fredliga lösningen??????????

Ingen frihetskamp i Afrika har dock skördat så många offer, uppskattningsvis 2 miljoner.

Bara en högst okunnig person om människor i Sudan kan säga som Corren skrev.

Så Corren med en menlös politiskt korrekthet och okunnig redaktör köpte givetvis biståndsministerns slogan enligt det internationella samfundets dröm.



Givetvis fick den lilla Vadstenatidningen rätt. Blaskan hade ju intervjuat en person med erfarenhet och kunskap, inte en okunnig populistisk biståndsminister.

Läs ännu en gång Michael Sahlins fantastiska ordvrängningar om Sydsudan:

”Man skulle tycka, och vill gärna tro, att kombinationen hårdnande internationell press, allvarlig ekonomisk kris och en tilltagande ohållbar humanitär situation (på toppen av alla humanitära påfrestningar som arv från inbördeskrigsåren) borde kunna mer eller mindre tvinga parterna till att till sist ställa realism och rationalitet framför maximalism, så att ett förhandlingsgenombrott verkligen sker nu närmaste veckor, innan AU/FN:s ultimatum måste förverkligas”.



Herregud – ännu en gång! Sicket ordbajsande dravel!



Men det finns enstaka internationella människor som har lite insikt, en sådan säger:

Sydsudan är en av de mest underutvecklade regionerna på vår planet. Bara 15 procent av befolkningen kan läsa, de flesta lever på mindre än 6 kronor om dagen. Utbildning och hälsovård är bedrövligt eftersatt. För en 15-årig flicka är sannolikheten större att hon dör i barnsäng än att hon avslutar skolan”.



Men svensken Michael Sahlin pladdrar nonsen så ingen orkar ens se hans ord.

Läs bara:

”De båda Sudans problem är ju bl a att det finns så många vertikalt och horisontellt fördelade konflikter som underblåser varandra och försvårar en allomfattande fred – och begränsar huvudkontrahenternas (Khartoums och Jubas) makt och ständigt ger upphov till misstänksamhet och ömsesidiga anklagelser”.



Jojo, säg som det är – muslimer i norr och negrer i söder kommer aldrig i sina liv att vilja samleva!

Vem mer än det internationella samfundet – Michael Sahlin – tror att de svarta killarna i Sydsudan inte kommer att förse sig med biståndspengar?

Redan nu ryktas att Sydsudans ledare har snott oräkneligt antal dollar………….Bloggen tror ryktena.

Grabbarna vill väl ha betalt för sina år bakom gerillagevären och allt sitt slit i bush och träsk?

Självklart.

Varför skall en fånig svensk lägga sig i Sudans inre angelägenheter? Varför skall Sverige alls finnas i Juba? Få svenskar klarar livet i Juba, bara om dom lever som lyxherrar, och det ser väl inte bra ut, ajabaja, säger svensken. Vi skall inte sko oss.



När alla med bonnaförnuft visste hur Sydsudans framtid skulle se ut, varför alls fira?



Vad gjorde kändisen George Clooney på födelsedagen av det nya landet Sydsudan? Mer än att äta och leva gott, på något som han kallade engagemang för det nya landet?

Och sedan då? Vad gör Clooney i dag?

Och vad gör EGENTLIGEN fåntratten Michael Sahlin i Sydsudan?

Vad skall Sverige där att göra?



Fråga Corren – den blaskan har säkert ett naivt politiskt korrekt svar………………








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.