måndag 16 april 2012

................ Svenske Besserwissern har fel igen.

Den svenska bästheten - galen som alltid.

Ännu en gång visar svenskarna på sitt obefintliga sunda förnuft.

 

”- Ålder gör oss mer produktiva”, så säger i dag ”forskare”.

 

Men Herregud, det har vi mogna alltid vetat, det är bara Besserwissersvenskar som lever i trender som varar tio år och under den tiden vet bättre än världens alla befolkningar.

 

Det är faktiskt så i alla länder där Bloggaren levt och arbetat att ålder knippas till erfarenhet, kunskap och mognad, men inte  i Sverige.

 

NU säger en så kallad forskare vad sunt förnuft säger i övriga delar av världen.


DÅ – NU, åtminstone, läser en svensk ”forskarraderna”. Men vad tjänar det till? Svenskarna har redan lagt sig årtionden efter andra nationers befolkning – i brist på sunt förnuft.


Några rader ur forskarkunskapen:


Det är i åldern 45-49 som vi presterar bäst på jobbet. 20- till 24-åringar producerar däremot under genomsnittet, visar en ny forskningsrapport. Rapporten, som kommer från det tyska arbetsministeriet, visar att produktiviteten, tvärtemot vad många tror, ökar med åldern. Testpersoner i gruppen 45-49 presterar som grupp omkring 0,7 procent bättre än genomsnittet medan personer mellan 20 och 24 producerar 0,3 procent sämre. 50-åringarnas produktivitet sjunker något, men förblir högre än 40-44-åringarnas nivå. Det finns svensk forskning som pekar åt samma håll, men det här är ett komplicerat forskningsområde, säger Thomas Lindh, professor i arbetsmarknadsekonomi, till tidningen Ingenjören som tagit del av studien. – Det finns förmågor som försämras med åldern men det finns också de som förbättras, säger han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.