söndag 30 november 2014

Anders Lindberg, Aftonbladet, Svenska Journalistförbundet.


Till Svenska Journalistförbundet, Anders Lindberg, Aftonbladet, Expressen, Barometern, Folkbladet Umeå, Helsingborgs dagblad, Sydsvenskan, TT, Södertörns journalistskola, SVT-Debatt, Dala-Demokraten, Nya Vermlandstidningen, UNT, Flamman, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Folkpartiet, Erik Ullenhag, Regeringskansliet, Miljöpartiet, Stefan Löfven, Socialdemokratiska partiet, Stockholm. Sveriges radio, Ekoredaktionen – Studio Ett

 
”Ett kapitel vi bör avsluta snabbt” skriver den obildbare Anders Lindberg i Aftonbladet – angående zigenartiggare. Och så radar han upp en massa verksamheter som frivilligt skall ägna sig åt zigenar-tiggeriproblem.

Då blir det som Anders vill:

Svenska hemlösa portas och hamnar i slagsmål på grund av zigenartiggare som tagit över svenska hemlösas svenska härbärgen och liknande sovplatser.

Varför tycker Anders Lindberg som vilken rasist som helst så flagrant illa om svenska hemlösa, att han vill se svenskar ligga på träbänkar och utomhus, men ge värme och mat till främmande?

 

Han är väl läskig den där Anders Lindberg.

 

Hur vet Anders vad tiggarna tjänar? Ingen annan vet någon säker siffra. Kanske zigenartjejen med 53 000 kronor i behån var representativ för tiggarnas inkomster. Hon som bar på pengarna blev intagen av polisen för misstänkt misshandel. Varför gaggar Lindberg om 80 kronor? Jo, för det låter så lite så tiggarna tjänar minsann inte storkovan menar Anders. Men de 53000 kronorna är kanske mer representativa och dessutom skattefria, plus fri logi, fri mat och fria kläder. Ingen dålig inkomst.

 

Inte underligt att zigenarna leker tiggare i Sverige. Och så givetvis den Lindbergska doktrinen: ojojoj de stackars zigenarna som har förföljts och diskriminerats under flera hundra år i Europa! Stackars zigenare!

 

MEN VÄND PÅ STEKEN: den folkgruppen har haft flera hundra år på sig att skärpa sig, att anpassa sig till ett civiliserat samhälle utan att lyckas. Varför det? Jo, som den svenska zigenardrottningen sade i SR i ett dokumentärprogram: Vi vill ha det så här, vi trivs i vår kultur. Vi lever för att leva, inte för att smyga som grå färglösa. Så du ser Anders Lindberg: zigenarna vill inte passa in. Som en av zigenarklanernas chef sa självkritiskt: jag är så förbaskat trött på att se mina fränder ständigt sträcka ut handen och agera offer. Just så, Anders Lindberg. Zigenare vill inte ett jota.

 

Men du som rasist vill inte begripa det, utan du prioriterar zigenare framför svenska hemlösa.

 

Du såg väl händelsevis inte SVT-dokumentären om det fina stora bostadskomplexet från Rumänien? Nä, säger du givetvis. Innehållet var ju kritiskt mot zigenare. Jo, Rumänska staten gav pengar till ett enormt byggprojekt, en zigensk klok arkitekt fick rita hela jobbet, han samarbetade med klaner och alla skulle få vara med, efter sina önskemål. Det fick de. Bostadskomplexet stod färdigt och var super. I slutet av dokumentärfilmen stod zigenararkitekten framför bostadsanläggningen som efter tre år var helt slut. Inga fönsterrutor, inga möbler, spisarna utslängda, trapporna söndereldade och sönderslagna. Marken runt komplexet var mer en sophög än annat. Där stod den kloke arkitekten som var zigenare och sa: Vi kan inte skylla på någon eller något, vi fick som vi ville men klarade inte av oss själva. – Du Anders Lindberg, det är det som andra människor världen över också har konstaterat, zigenarna varken vill eller förmår. Som klanchefen sa: vi sträcker ut handen och gör inget konstruktivt mer än att söka bidrag och hjälp och kräva skadestånd. Så skulle vi inte ha det.

Hur kan Anders Lindberg vara så omedveten om verkligheten? Jo, han är med största möjliga sannolikhet i botten en rasist och hatar svenskar. Sådan är den kapitalism, sjöng folk en gång, men nu passar bättre: sådan är den rasism, som hos Anders Lindberg. Du Anders skall inte vara journalist.

Så med SJF:s senaste paragraftillägg ansöker den här bloggen om att Anders Lindberg på Aftonbladet utesluts ur Svenska Journalistförbundet. Anders Lindberg framstår som en dogmatisk, politiskt omdömeslös journalist och saknar förmåga att rapportera objektiv saklig journalistik En sådan platsar inte i Svenska journalistförbundet.
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.