lördag 7 november 2015

Rikspolisstyrelsen, Rikspolischefen, Mats Löfving, polisförbundet


Till Rikspolisstyrelsen, Rikspolischefen, Mats Löfving, Expressen, Aftonbladet, Tidningarnas telegrambyrå, Barometern, SVT-Nyheter, Bohuslänningen, Ystads allehanda, Norrländska socialdemokraten, MittMedia, Sundsvalls tidning, Sollefteå allehanda, Sollefteå kommun.

Kan någon bli mer motsägelsefull än Mats Löfving på rikspolischefskontoret?

Först säger Mats Löfving som ställföreträdande rikspolischef och ansvarig för projektet som skall hålla ordning i Sverige att han vill inte ens ha tillfälliga gränskontroller för han anser att polisen klarar den inre säkerheten. MEN samtidigt säger ställföreträdande rikspolischefen att ordinarie arbetsuppgifter måste prioriteras ned!

Mats Löfving fortsätter:

– Dagens situation har medfört ansträngningar på delar av polisen, främst gränspolisen och poliser i yttre tjänst. Vi ställer därför om organisationen för att genomföra fler inre utlänningskontroller och fortsatt ordning och säkerhet. En konsekvens av detta är att vissa delar av ordinarie verksamhet kommer att prioriteras ned.

Kan någon tänka sig ett mer förvirrat uttalande? (I verkligheten har polisen varken koll på gräns eller inre bevakning.)

Och den människan skall vara ställföreträdande rikspolischef. Inte underligt att poliserna säger upp sig, otrivs på jobbet och polisförbundet påpekar missförhållanden och galenskaper med den nya organisationen. När en förvirrad person organiserar och uttalar sig blir givetvis resultatet förvirrat.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.